10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Extra Amsterdamse subsidie voor elektrische bestelauto

Gepubliceerd: 08 oktober 2018

Amsterdam stelt 6 ton subsidie beschikbaar voor een nieuwe regeling om veelrijders in de stad over te halen om een elektrische (bestel)auto aan te schaffen. Het subsidiebedrag per voertuig bedraagt maximaal 5.500 euro.

De regeling is voor zowel personen- als bestelauto’s (N1). Alleen verschillen de voorwaarden: personenauto’s moeten kunnen aantonen minimaal 8000 kilometer in de stad te rijden en ondernemers met bestelauto’s moeten minimaal drie maal per week (aantoonbaar) de hoofdstad aandoen. Een rittenadministratie, klantverklaring of een uitdraai van de agenda moet dienen als bewijs.

Het maximumbedrag dat een bedrijf kan aanvragen is 11.000 euro, ofwel goed voor twee bestelauto’s per onderneming. Wel moet het bedrijf gevestigd zijn in de gemeente Amsterdam, Amstelveen, De Ronde-Venen, Diemen, Gooise Meren, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Waterland, Weesp of Zaanstad. De regeling loopt tot 31 december 2018. 

Overigens moet er wel zelf worden gezorgd voor een oplaadmogelijkheid. De subsidie kan het hele jaar worden aangevraagd. Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048