10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Düsseldorf ziet af van dieselverbod

Gepubliceerd: 22 augustus 2018

De Duitse stad Düsseldorf ziet af van een rijverbod voor diesels in de binnenstad. De stad wil de luchtkwaliteit op andere manieren verbeteren. Een maand lang liggen plannen daartoe ter inzage.

Het is eens een ander geluid, nadat verschillende Duitse steden te kennen hadden gegeven diesels uit hun stadscentra te willen weren. Düsseldorf komt nu met een uitgebreid pakket aan maatregelen die hetzelfde doel dienen als een dieselban: het verbeteren van de luchtkwaliteit in de binnenstad.

Zestig maatregelen
Het plan voor Düsseldorf omvat meer dan zestig maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Daaronder
bijvoorbeeld de modernisering van het stedelijk wagenpark, de aanpak van het openbaar vervoer, het stimuleren van elektrisch rijden en het bevorderen van het gebruik van de ets.

Rechterlijke uitspraak
Düsseldorf heeft zich naar eigen zeggen bij de beslissing af te zien van rijverboden laten leiden door een uitspraak van de administratieve rechtbank in Leipzig. Die stelde in februari dat rijverboden ingrijpende gevolgen hebben voor veel betrokkenen.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048