10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Citroën Jumper in klassieke jas

Gepubliceerd: 23 januari 2019

Als eerbetoon aan de Flaminio Bertoni, de Italiaanse ontwerper van niet alleen de Citroën DS maar ook de iconische bestelauto Citroën Type H, heeft de Italiaanse onderneming Caselini een set plaatwerk ontwikkeld waarmee je een Citroën Jumper de look kunt geven van de klassieker.

Van de Citroën HY, de beroemdste uitvoering van de Type H, is door David Obendorfer en Fabrizio Caselani van het Italiaanse FC Automobili een nieuwe versie ontwikkeld. Dat wil zeggen: zij hebben een ombouwkit ontworpen waarmee je van elke Citroën Jumper (vanaf bouwjaar 2007) een nieuwe Caselani Type H kunt maken. Voor Nederland zijn de import en ombouw in handen van Type H Retro Conversions in Zeeuws-Vlaanderen (typeh.nl). 

Goedkeuring Citroën
Op de autosalon van Brussel hebben we al even kort kennisgemaakt met de auto, die er prachtig afgewerkt uitziet. Aardig is dat bijna elk type Jumper voor de ombouw geschikt is, dus zowel korte en lange als lage en hoge modellen; verder zijn de mogelijkheden voor op- en ombouw even oneindig als bij de Jumper zelf. Bezitters van een Peugeot Boxer en Fiat Ducato vissen achter het net: het hoofdkantoor van Citroën heeft officieel goedkeuring gegeven aan de auto, die na de ombouw als nieuw geregistreerde Caselani door het leven gaat. Aan de constructie van de auto is niets veranderd en ook de veiligheidssystemen behouden hun volledige werking. 
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048