10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Bridgestone koopt TomTom Telematics

Gepubliceerd: 22 januari 2019

De Europese divisie van Bridgestone Corporation heeft TomTom Telematics gekocht voor 910 miljoen euro. Dit meldt Bridgestone.

Wagenparken
De TomTom divisie Telematics houdt zich bezig met digitale oplossingen voor wagenparken. Het bedrijf maakt volgsystemen waarmee grote bedrijven de auto’s uit hun wagenparken kunnen volgen. Deze kaarten gaan ook een belangrijke functie spelen bij de komst van zelfrijdende auto´s, waarvan ze een onderdeel worden.

Sleutelrol
De combinatie van de digitale data met Bridgestone’s kennis van banden en haar globale servicenetwerk moet het bedrijf helpen een sleutelrol te gaan spelen in de mobiliteit met leidende bandenproducten, onderhoud en servicesplossingen. Hiermee wil Bridgestone meer inzage krijgen in de conditie van voertuig en banden en zo haar positie als innovatieleider versterken.

TomTom besloot al in september om Telematics te verkopen. Deze divisie was goed voor 18 procent van de jaaromzet. Bridgestone wil met de aankoop haar eigen Telematics tak, die zich bezig houdt met vlootbeheer, versterken De Japanners willen de TomTom-divisie, waar 670 mensen werken, verder laten groeien.

De verkoop wordt naar verwachting in het tweede kwartaal afgerond.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048