10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Autobanden wisselen in de winter: slechts 42% doet het

Gepubliceerd: 09 december 2018

Meeste Nederlanders achten winterbanden niet nodig

Autobanden wisselen in de winter: slechts 42 procent van de Nederlanders doet dat. Dat blijkt uit onderzoek van bandenfabrikant Bridgestone. Winterbanden zijn in de ogen van de meeste Nederlanders niet nodig om veilig te kunnen rijden.

All season
Waarom veel Nederlanders dat denken? Volgens Bridgestone omdat veel mensen slechte korte afstanden rijden en daarom de moeite niet nemen om de banden te wisselen. Dit gaat op voor vier op de tien Nederlanders. Ongeveer 25 procent van de ondervraagden geeft aan all season banden te hebben. Ook opvallend: 20 procent van de Nederlanders vindt de weersomstandigheden in Nederland niet dusdanig heftig dat het nodig is om banden te wisselen. Verder laat twaalf procent weten banden enkel te wisselen omdat ze op vakantie naar de sneeuw gaan.

Enige contactpunt
“Vergeet niet dat banden het enige contactpunt zijn dat je auto met de weg heeft”, stelt Melvin Caldenhove, expert Automotive bij Bridgestone. “Het risico van rijden op de verkeerde banden moet niet onderschat worden. Het is letterlijk van levensbelang dat je goede grip hebt en dat water op een goede manier wordt afgevoerd. Onder de 7°C is het verschil in remweg op nat wegdek tussen zomer- en winterbanden dermate groot, dat je zonder winterbanden je rijstijl flink aan zult moet passen om veilig te blijven rijden.”

Winterbanden hebben een zachter rubber dat zacht blijft bij lagere temperaturen. Zodoende blijf je grip houden op de weg.

Bron: Rai

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048