10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

App in strijd tegen onterechte verkeersboetes

Gepubliceerd: 18 september 2018

Het aantal onterechte verkeers- en parkeerboetes ligt volgens rechtsbijstandsverzekeraar ARAG veel hoger dan de jaarlijkse 2,5 procent terecht bevonden bezwaren. Samen met de Amsterdamse startup Appjection heeft het een app ontwikkeld waarmee in 2 minuten kosteloos bezwaar kan worden gemaakt. Ook LeasePlan maakt er gebruik van.

Het systeem achter de app is in staat grote aantallen boetes te behandelen en bezwaren op maat te maken voor elke overtreding. Door deze vorm van automatisering wordt juridische bijstand rendabel en daarmee nu ook bereikbaar voor iedereen, stelt ARAG. Mensen uploaden een foto van hun boete en beantwoorden korte vragen over de specifieke overtreding. Op basis daarvan wordt beoordeeld of een bezwaar juridisch kans van slagen heeft. Als dat niet zo is, wordt ook geen bezwaar gemaakt door Appjection.

Volgens Gerrit Jan van Ahee, founder en Chief Technical Officer van Appjection, weten mensen zonder juridische achtergrond vaak niet hoe je een hoogwaardig bezwaar opstelt of hoe je na een afgewezen bezwaar in beroep gaat. “Mensen hebben een gevoel van ‘laat maar zitten’ en betalen hun boete. Met de service van Appjection kunnen mensen nu in twee minuten kosteloos bezwaar maken.”

Jaarlijks wordt 2.5% van de ingediende bezwaren gegrond verklaard. “Het werkelijke aantal onterechte boetes ligt echter veel hoger”, aldus Van Ahee. Het bedrijf zegt momenteel vooral veel boetes te krijgen van mensen die een partner, familielid of een vriend snel ergens afzetten, terwijl er precies op dat moment een scanauto langs rijdt. Gevolg? Een boete. Terwijl het snel in- en uit laten stappen van passagiers is toegestaan.
Vorige maand heeft LeasePlan de dienstverlening van Appjection ondergebracht in de eigen LeasePlan-app.
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048