10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
subsidie_elektr-vrachtwagen

Amsterdam verlengt subsidie elektrische bestelauto’s

Gepubliceerd: 07 januari 2019

De gemeente Amsterdam verlengt de subsidieregeling voor bedrijven die willen overstappen naar een elektrische (bestel)auto tot 1 oktober 2019. Het subsidiebedrag per voertuig blijft maximaal 5000 euro. Voor (plug-in) elektrische bussen en vrachtwagens is er eveneens geld beschikbaar.

De regeling gold eigenlijk tot eind vorig jaar, het is van kracht sinds 2016. In totaal zijn er 493 elektrische voertuigen mee aangeschaft en heeft 2,6 miljoen gekost. Nu wordt er nog eens 1,5 miljoen beschikbaar gesteld tot 1 oktober 2019. Voor taxi’s geldt een andere regeling die ook is verlengd tot oktober dit jaar.

De regeling is bedoeld voor ondernemers die met hun bestelauto minimaal drie maal per week (aantoonbaar) de hoofdstad aandoen. Een rittenadministratie, klantverklaring of een uitdraai van de agenda moet dienen als bewijs.
De subsidie kan ook worden gebruikt om een elektrische (bestel)auto te leasen. De leasemaatschappij moet dan kunnen aantonen dat de elektrische voertuigen voldoen aan de subsidievoorwaarden.

De maximale subsidiebedragen voor een elektrische of plug-in vrachtauto of bus bedragen 40.000 euro.

Overigens moet er wel zelf worden gezorgd voor een oplaadmogelijkheid. Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048