10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Amazon wordt grootste Mercedes Sprinter-klant

Gepubliceerd: 07 september 2018

Een mega-order voor Mercedes-Benz in Amerika. Internetgigant Amazon gaat in totaal 20.000 Sprinter bestelauto’s afnemen. De eerste rolde onlangs uit de spiksplinternieuwe Mercedes Sprinter-fabriek in North Charleston, South Carolina.

Amazon is daarmee de grootste afnemer van de Sprinter in de wereld geworden. Na de Europese markt is nu de Amerikaanse markt de belangrijkste voor de Mercedes Sprinter. De Amazon-Sprinters worden volledig ingericht volgens hun specificaties en huisstijl van Amazon en hun transporteurs. De auto’s worden ingezet door verschillende zelfstandige transportondernemers en aan de man gebracht via speciale leaseconstructies.

Daimler heeft een half miljard dollar geïnvesteerd in de nieuwe fabriek. Het bedrijf heeft daartoe besloten vanwege de grote vraag naar haar bestelwagens in de Verenigde Staten. De fabriek staat naast een al sinds 2006 bestaand assemblagebedrijf voor Mercedes-bestelwagens. Daar werken nu in totaal ruim 900 mensen, een aantal dat in twee jaar tijd moet groeien naar 1.300. Daarnaast komen er bij toeleveranciers nog eens een 600-tal arbeidsplaatsen bij. 
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048