12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
Site-Leaderboard-920x115-animated-loop

Achtergronden

15 elektrische Renault Masters Z.E. voor PostNL

Gepubliceerd: 12 november 2018

PostNL heeft vijftien exemplaren van de elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. in gebruik genomen. De emissievrije bestelbus speelt een belangrijke rol bij het realiseren van de ambitie van PostNL ten aanzien van CO2-reductie: uitstootvrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025.

Bestelautoverkoop heeft rugwind

Gepubliceerd: 06 november 2018

In oktober werden 6.975 nieuwe bestelauto's verkocht; 18% meer dan in oktober 2017. Ondanks de cumulatieve marktgroei van bijna 7% dit jaar verliezen de beide topmerken aan marktaandeel. De subtoppers Ford, Renault en Peugeot winnen daarentegen terrein.   

Nieuwe generatie diesels zijn schoon

Gepubliceerd: 05 november 2018

In een rapport dat vandaag is uitgegeven door de European Automobile Manufacturers 'Association (ACEA), wordt aangetoond dat de nieuwste generatie dieselauto's minder schadelijke stoffen uitstoten dan door velen wordt aangenomen. De uitstoot is in real-driving-omstandigheden (RDE) gemeten door de chauffeurs van de verschillende nationale goedkeuringsinstanties.

PSA: 'wij zijn de grootste in Europa’

Gepubliceerd: 30 oktober 2018

Jarenlang was het Renault, daarna Ford en nu PSA: fabrikanten van bestelauto’s die zeggen de grootste van Europa te zijn. Aan de tellingen is sinds de overname van Opel door PSA wel iets veranderd, zodat de claim van de Fransen legitiem lijkt. 

Nieuwe ‘bestelauto’ van … Ferrari

Gepubliceerd: 30 oktober 2018

De Nederlandse auto-ontwerper Niels van Roij gaat een eigentijdse versie ontwerpen van de beroemde Ferrari ‘Breadvan’ uit 1961. Juist vanwege die grappige bijnaam, is dit bijzondere project ons wel een berichtje waard. 

‘Koeriersoplossing’ Brenger krijgt bijna miljoen aan groeikapitaal

Gepubliceerd: 29 oktober 2018

Investeerders van de Amsterdamse startup Brenger steken nog eens 950.000 euro in het bedrijf. Met name koeriers profiteren van de groei van het bedrijf dat op 2 november in de finale staat van de Accenture Innovation Awards.

Ford wil af van rode stoplichten…

Gepubliceerd: 22 oktober 2018

Ford onderzoekt hoe coördinatie van connected voertuigen op kruispunten ervoor kan zorgen dat bestuurders en passagiers vlot kunnen doorrijden. Ofwel: stoppen bij een kruispunt voor een rood licht moet tot het verleden gaan behoren.   

download

Waarom geen waarschuwingstoon bij te hard rijden?

Gepubliceerd: 22 oktober 2018

Een waarschuwingstoon die chauffeurs erop wijst als ze te hard rijden – vergelijkbaar met het piepsignaal als iemand vergeet zijn gordel om te doen. Standaard zit een dergelijke functionaliteit niet in de meeste voertuigen ingebouwd. Organisaties in de logistieke sector zouden daarom zelf een dergelijke maatregel moeten treffen.

Beelen servicepartner voor elektrische MAXUS EV80

Gepubliceerd: 16 oktober 2018

Nadat LeasePlan eerder het exclusieve partnership had bemachtigd om de volledig elektrische bestelauto Maxus EV 80 te gaan voeren, is nu Autocentrum Beelen officieel benoemd tot servicepartner. Daartoe waren al eerder eigen ev-monteurs opgeleid.

Nieuwe Mitsubishi L200 maakt zich op voor debuut

Gepubliceerd: 15 oktober 2018

Mitsubishi Motors bouwt al veertig jaar robuuste pick-ups en verkocht wereldwijd al meer dan 4,7 miljoen exemplaren van de Mitsubishi L200.

Op de hoogte blijven? Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

Deel deze pagina:
10048