12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:

Achtergronden

PSA lanceert Free2Move Lease in Nederland

Gepubliceerd: 02 december 2018

In navolging van Spanje, Italië, België, Frankrijk, Duitsland en de UK, wordt Free2Move Lease deze maand ook in Nederland gelanceerd voor leasing. Free2Move is in 2017 door de groep gelanceerd om “voor 2030 de mobiliteitsverlener bij uitstek te worden.”

download (1)

ALD analyse: omslagpunt diesel naar 47.000 km per jaar

Gepubliceerd: 02 december 2018

Uit een analyse van ALD Automotive blijkt dat het tegenwoordig in bijna alle gevallen voordeliger is om een benzinevoertuig te rijden in plaats van een diesel. Het gemiddelde brandstofomslagpunt ligt momenteel op 47.000 km.

Volkswagen ID Buzz Cargo wereldkundig gemaakt

Gepubliceerd: 29 november 2018

Op de Los Angeles Motor Show zal de Volkswagen ID Buzz Cargo worden getoond, de bestelwagenuitvoering van de ID Buzz. Het is nog een concept-versie, maar er wordt alvast wat meer duidelijk over wat er van de productieversie kan worden verwacht. Want de elektrische toekomst van VW nadert met rasse schreden.

Verhuisbedrijf in Groningen neemt Maxus EV80 in gebruik

Gepubliceerd: 29 november 2018

Dat is een volledig elektrische bus en bovendien de eerste Maxus EV80 met opbouw binnen Europa. Toch mooi.

426205627_Nissan presenteert visie op nieuwe elektrisch ecosysteem

Diesel bedankt… Feenstra stapt over op elektrische Nissan e-NV200

Gepubliceerd: 27 november 2018

Feenstra, allround technisch dienstverlener, maakt grote stappen met verduurzaming. Het bedrijf neemt 6 Nissan e-NV200’s in gebruik in de Gemeente Amsterdam en gaat na deze pilot een groot deel van de diesels in het wagenpark, daar waar het de operatie niet in gevaar brengt vervangen. Deze 6 elektrische Nissans worden ingezet door de servicedienst.

Tesla wil van Mercedes eSprinter betere bestelbus maken

Gepubliceerd: 27 november 2018

Gaat Tesla zijn kennis inzetten om van de elektrische uitvoering van de Sprinter een betere bus te maken?
De komst van de Mercedes eSprinter ligt niet ver van ons vandaan, de marktintroductie is volgend jaar. De ontwikkeling van deze bus is dus vrijwel ten einde.

Onverminderde groei van bestelauto’s in Europa

Gepubliceerd: 23 november 2018

De verkoop van de lichte bestelauto’s in Europa blijft met 60.000 stuks maar doorgroeien. Nederland behoort met een totale toename van ruim 4.000 bestelauto’s tot een van de grootste stijgers.

Nieuwe ‘intermediair-mobiliteitsprovider’ Moobility van start

Gepubliceerd: 23 november 2018

Een no-nonsens mobiliteitsprovider, zo presenteert het nieuwe Moobility zich vandaag. Met een brede waaier aan producten (inclusief private lease en fleetmanagement) wil het een mobiliteitsoplossing vinden voor klanten. Het werkt daarbij samen met bestaande bedrijven. 

Ontheffing voor elektrisch aangedreven bestelauto's

Gepubliceerd: 20 november 2018

Eindelijk! Minister Cora Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaat zich inzetten voor de inmiddels 5 maanden uitgestelde vrijstelling van het C-rijbewijs voor elektrische bestelauto’s. 

Politie bevrijdt bestuurder uit eigen bestelauto

Gepubliceerd: 19 november 2018

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de meldkamer van de politie een toch wel wat bijzonder telefoontje. Een man had zich per ongeluk achter in zijn bestelbus opgesloten en kon er niet meer uit. Hij vroeg daarom de politie te komen helpen.

Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

Deel deze pagina:
10048