12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:

Achtergronden

Nieuwe ‘bestelauto’ van … Ferrari

Gepubliceerd: 30 oktober 2018

De Nederlandse auto-ontwerper Niels van Roij gaat een eigentijdse versie ontwerpen van de beroemde Ferrari ‘Breadvan’ uit 1961. Juist vanwege die grappige bijnaam, is dit bijzondere project ons wel een berichtje waard. 

‘Koeriersoplossing’ Brenger krijgt bijna miljoen aan groeikapitaal

Gepubliceerd: 29 oktober 2018

Investeerders van de Amsterdamse startup Brenger steken nog eens 950.000 euro in het bedrijf. Met name koeriers profiteren van de groei van het bedrijf dat op 2 november in de finale staat van de Accenture Innovation Awards.

Ford wil af van rode stoplichten…

Gepubliceerd: 22 oktober 2018

Ford onderzoekt hoe coördinatie van connected voertuigen op kruispunten ervoor kan zorgen dat bestuurders en passagiers vlot kunnen doorrijden. Ofwel: stoppen bij een kruispunt voor een rood licht moet tot het verleden gaan behoren.   

download

Waarom geen waarschuwingstoon bij te hard rijden?

Gepubliceerd: 22 oktober 2018

Een waarschuwingstoon die chauffeurs erop wijst als ze te hard rijden – vergelijkbaar met het piepsignaal als iemand vergeet zijn gordel om te doen. Standaard zit een dergelijke functionaliteit niet in de meeste voertuigen ingebouwd. Organisaties in de logistieke sector zouden daarom zelf een dergelijke maatregel moeten treffen.

Beelen servicepartner voor elektrische MAXUS EV80

Gepubliceerd: 16 oktober 2018

Nadat LeasePlan eerder het exclusieve partnership had bemachtigd om de volledig elektrische bestelauto Maxus EV 80 te gaan voeren, is nu Autocentrum Beelen officieel benoemd tot servicepartner. Daartoe waren al eerder eigen ev-monteurs opgeleid.

Nieuwe Mitsubishi L200 maakt zich op voor debuut

Gepubliceerd: 15 oktober 2018

Mitsubishi Motors bouwt al veertig jaar robuuste pick-ups en verkocht wereldwijd al meer dan 4,7 miljoen exemplaren van de Mitsubishi L200.

Volkswagen wereldwijd: procentje erbij

Gepubliceerd: 14 oktober 2018

Eén enkele procent groei is niet iets waarvan een management meteen in feestvreugde ontsteekt. Aan de andere kant, als het om 3.500 auto’s extra gaat, mag je toch niet klagen. We doelen op de wereldwijde afzet van VW Bedrijfswagens in de eerste negen maanden van dit jaar. 

StreetScooter WORK XL is elektrische Transit

Gepubliceerd: 14 oktober 2018

Met zoveel woorden mag je het bovenstaande eigenlijk niet claimen, maar feit is dat de Ford Transit na aankomst van zijn oorspronkelijke productielocatie Turkije meteen bij het Ford-hoofdkantoor in Keulen wordt getransformeerd tot StreetScooter WORK XL. 

Volgend jaar nieuwe Opel Vivaro

Gepubliceerd: 14 oktober 2018

En dan plaatsen we daar natuurlijk een fotootje bij van een … Peugeot Expert? Jazeker, want die auto wordt de donor van de nieuwe Opel Vivaro, die als het ware overstapt naar een andere autofamilie: Renault wordt PSA.

Milieu en kosten drijfveren voor overstap elektrische bestelauto’s

Gepubliceerd: 12 oktober 2018

Een internationale studie van UPS en GreenBiz beschrijft de drijfveren en hindernissen van fleetowners voor een overstap naar elektrische voertuigen. De wil is er, 64 procent denkt ook nog eens flinke kostenvoordelen te behalen, maar uitdagingen zijn er ook.

Op de hoogte blijven? Ontvang onze nieuwsbrief!

Geef u op voor onze tweewekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

Deel deze pagina:
10048