10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Achtergronden

Zespersoons Fiat Talento Business Pro met dubbele cabine debuteert op Groene Sector Vakbeurs

Gepubliceerd: 14 januari 2019

In de dubbele cabine van de Fiat Talento Business Pro is plaats voor zes personen. Optioneel kan de passagiersbank voorin worden vervangen door een comfortabele en luxueuze passagiersstoel, waarmee de bedrijfswagen verandert in een vijfzitter. De Talento Business Pro is voorzien van een efficiënte 125 EcoJet-motor.

Bezettingsgraad en verhuurtermijn van huurauto's groeit

Gepubliceerd: 14 januari 2019

Uit onderzoek van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven blijkt dat de bezettingsgraad van de personenauto’s in de verhuur is gestegen van 72,4 in 2017 naar 73,5 procent dit jaar. De bezettingsgraad van bestelauto’s groeide nog harder - van 64,9 naar 70,9 procent - en de verhuurtermijn nam fors toe, van ruim 7 dagen vorig jaar naar 9,3 in 2018.

Vrijstellingsregeling C-rijbewijs elektrische bestelauto’s in mei van start

Gepubliceerd: 11 januari 2019

De nieuwe vrijstellingsregeling voor het C-rijbewijs voor elektrische bestelauto’s tot 4.250 kg zal, als alles volgens plan verloopt, in mei van dit jaar van start gaan. Het ministerie van IenW heeft dat bevestigd, meldt Transport en Logistiek Nederland.

subsidie_elektr-vrachtwagen

Amsterdam verlengt subsidie elektrische bestelauto’s

Gepubliceerd: 07 januari 2019

De gemeente Amsterdam verlengt de subsidieregeling voor bedrijven die willen overstappen naar een elektrische (bestel)auto tot 1 oktober 2019. Het subsidiebedrag per voertuig blijft maximaal 5000 euro. Voor (plug-in) elektrische bussen en vrachtwagens is er eveneens geld beschikbaa

Vredestein foto 1

Vol gas (en in de ankers) met de nieuwste Vredestein 4-seizoenenband

Gepubliceerd: 18 december 2018

Het Nederlandse Vredestein blijft aan de weg timmeren, in de fabriek in Enschede rollen zo’n 25.000 banden per dag van de band, jaarlijks zo’n 6,4 miljoen. Het merk zit af-fabriek op steeds meer automodellen, mede dankzij de nieuwe fabriek in Hongarije. Maar Vredestein heeft vooral een naam hoog te houden op het vlak van winter- en 4-seizoenenbanden. Dat laatste mocht Bestelauto Expo aan den lijve ondervinden tijdens de Vredestein Comtrac 2 Experience in Lelystad.

WLTP-testcentrum voor VW Bedrijfswagens

Gepubliceerd: 18 december 2018

Nu ook nieuwe bestelauto’s niet meer zonder een WLTP-fabrieksopgave van de verbruikscijfers en emissiewaarden in Europa verkocht mogen worden, heeft Volkswagen een testcentrum in gebruik genomen waar deze waarden nauwkeurig worden vastgesteld. 

CO2-doelstelling voor auto's en bestelwagens te hoog

Gepubliceerd: 18 december 2018

De European Automobile Manufacturers 'Association (ACEA) neemt nota van de laatste deal over de CO2-regelgeving voor auto's en bestelwagens, die vandaag werd gesteld door de EU-lidstaten en de Europese Parlement.

Economische bedrijvigheid stuwt verkoop van bestelauto's en aanhangwagens

Gepubliceerd: 11 december 2018

Uit een analyse van BOVAG blijkt dat dit jaar tot en met november reeds meer nieuwe bestelwagens zijn geregistreerd dan in heel 2017. Daarnaast groeide de afzet van nieuwe aanhangwagens met 7 procent ten opzichte van de eerste elf maanden vorig jaar. De aanhoudende economische groei in Nederland zorgt ervoor dat ondernemers investeren in nieuw materieel.

Aantal verkeersclaims gedaald, schadelast neemt toe

Gepubliceerd: 11 december 2018

Het aantal verkeersclaims naar aanleiding van een aanrijding is in 2017 met achttien procent gedaald. De schadelast is daarentegen afgelopen jaar met zeven procent toegenomen. Verzekeraars zien van 2014 tot en met 2017 een stijging van 25 procent aan schadelast. Dat blijkt uit de nieuwste Risicomonitor Verkeer van het Verbond van Verzekeraars.

Subsidie voor elektrische bestelauto in Rotterdam

Gepubliceerd: 10 december 2018

Ondernemers in en rond Rotterdam kunnen een subsidie van 5000 euro aanvragen voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto. De subsidie is voor alle ondernemingen. ZZP-ers en eenmanszaken kunnen er ook gebruik van maken.

Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

Deel deze pagina:
10048