10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

5,5 miljoen voor systeem voor zelfrijdende minibussen

Gepubliceerd: 03 september 2018

Het FABULOS-project (Future Automated Bus Urban Level Operation Systems) heeft een aanbesteding gepubliceerd voor de aanschaf van systemen die geautomatiseerde buslijnen kunnen aansturen. Er is daarvoor een bedrag van bijna 5,5 miljoen euro beschikbaar.

Dat geld moet bedrijven ondersteunen bij het onderzoek en de ontwikkeling van het systeem. Vandaag is de aanbesteding gepubliceerd, het sluit op 31 oktober 2018. Alle bedrijven en consortia kunnen zich aanmelden, mits tenminste 50% van het onderzoek en de ontwikkeling plaatsvindt in de EU of geassocieerde landen.
 
Zelfrijdende minibussen zijn al in meerdere landen getest, maar er is nog geen proof-of-concept beschikbaar voor het beheer en aansturing van autonome wagenparken als onderdeel van het reguliere openbaar vervoer. Daarom moet de rijpheid van de economische, technische, maatschappelijke en juridische aspecten van deze oplossing worden aangetoond.
 
Het aanbestedingsproces wordt in drie fasen uitgevoerd, eindigend in september 2020. De eerste fase van het proces is een haalbaarheidsstudie van de geselecteerde technologieën en voorstellen. Vervolgens wordt een selectie van de meest veelbelovende concepten ontwikkeld tot nauwkeurig gedefinieerde prototypes en getest in fase twee. In de derde fase worden de eerste eindproducten onder realistische omstandigheden getest en vergeleken.

Lees meer op https://fabulos.eu/
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048