10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

‘Koeriersoplossing’ Brenger krijgt bijna miljoen aan groeikapitaal

Gepubliceerd: 29 oktober 2018

Investeerders van de Amsterdamse startup Brenger steken nog eens 950.000 euro in het bedrijf. Met name koeriers profiteren van de groei van het bedrijf dat op 2 november in de finale staat van de Accenture Innovation Awards.

Brenger verbindt het transport van bijvoorbeeld meubels of andere grote spullen aan een professionele koerier die toch die kant op rijdt. Zo hoeft iemand niet speciaal op en neer te rijden (in een gehuurde bus), wordt transport goedkoper, verdient de koerier meer op zijn route en wordt het milieu minder belast”, aldus Derk van der Have, medeoprichter van Brenger.

Het bedrijf bestaat inmiddels twee jaar, telt zestien werknemers, werkt samen met Marktplaats, Troostwijk en Onlineveilingmeester. Volgens Rolf Bixner van investeringsfonds Tablomonto wordt het product van Brenger steeds simpeler voor de consument terwijl de service verbetert. “Dat zie je onder meer terug in de positieve reacties en loyaliteit van de gebruikers. We hebben veel vertrouwen dat Brenger niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten, succesvol zal zijn.”

Ander succesfactor: Brenger is een platform maar het beoogt niet om een bepaalde industrie te ontwrichten (zoals Airbnb en Uber wel doen). Veel kleinere koeriersbedrijven krijgen opdrachten uit hun lokale netwerk. Voor één of twee opdrachten per dag rijden koeriers door heel het land met een slecht gevulde bus. Door Brenger kunnen zij extra ritten toevoegen aan hun planning en verdienen zij zo meer op hun rit. 

Het totale groeivermogen komt met deze investering uit op bijna twee miljoen euro. De oprichters claimen met hun platform zo’n 844.000 kilo CO2-uitstoot te hebben voorkomen. Tot 2020 heeft Brenger de ambitie om nog eens 37 miljoen kilogram CO2 te besparen in Nederland. Het bedrijf dingt mee voor Accenture Innovation Awards waarvan de winnaars aankomende vrijdag worden bekend gemaakt. 
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048