Nieuws

TEST: Toyota Proace 2.0 D-4D 177pk Dynamic Aut.
Toyota 2

TOYOTA PROACE DYNAMIC: SLIMME ‘VERSO VAN’

De Toyota-importeur heeft weliswaar de standaard Proace met dubbele cabine in de aanbieding, maar ook de in eigen beheer ontwikkelde, extra luxe versies Dynamic en Executive.

Bedrijfsauto occasion jaaroverzicht 2017
Banner nieuws (rond)

Autobedrijven verkochten 4,2% meer bedrijfsauto occasions in 2017
Export groeide gering en import groeide explosief

Bestelwagenverkoop 2017 met 4,4 procent gestegen
De VW Caddy was in 2017 het meest verkocht, met 6.469 stuks

In totaal werden in in 2017 in Nederland 73.478 lichte bedrijfswagens op kenteken gezet, een groei van 4,4 procent. 

4250 kg voor elektrisch aangedreven bestelauto’s. Hoe zit dat?
4250 kg voor electr

Door het gewicht van de accu’s zijn elektrisch aangedreven bestelauto’s aanzienlijk zwaarder dan een vergelijkbare bestelauto met verbrandingsmotor. Als we dat zo zouden laten, zou dat betekenen dat de chauffeur een C-rijbewijs moet hebben of dat het laadvermogen verminderd zou worden om binnen de 3500 kg te blijven......

Proefrit: de nieuwe Ford Transit Custom
Ford Transit Custom

Met een frisse neus, meer veiligheidsvoorzieningen en een nieuw interieur moet de vernieuwde Transit Custom zijn koppositie in de Europese bestelautoverkopen verdedigen. Met hand en tand, want de concurrentie is hevig. 

10 kenmerken van succesvolle bestelautodealers
10 kenmerken

De bedrijfswagenmarkt is al vier jaar lang aan het groeien. Met ruim 70.000 eenheden, realiseerden we afgelopen jaar een groei van ruim 22%. Verwacht wordt dat dit jaar de markt blijft groeien tot 80.000 stuks.

Mercedes elektrificeert bestelwagens – eVito in 2018
Mercedes evito

Mercedes-Benz Vans gaat van al zijn modellen een variant met elektrische aandrijving aanbieden. Het eerste model wordt de eVito die volgend jaar in Duitsland verschijnt. Nederland moet tot 2019 wachten.

Bestelauto's. Vijf uitzonderingsregels om zonder ritregistratie niet te hoeven bijtellen.
5 uitzonderingsregels

Alleen voor bestelauto’s bestaan er 5 uitzonderingsregels welke het mogelijk maken om zonder ritregistratie niet te hoeven bijtellen. Het bedrag dat een werknemer moet bijtellen voor het privégebruik van een bestelauto is vaak veel hoger dan bij een personenauto.

Compact elektrisch bestellen
p36_elektrisch

Een primeur op de Bestelauto Expo was de compacte Cenntro Metro. Deze 100 procent elektrische stadsbesteller is van Amerikaanse makelij en kan 700 kg lading vervoeren over een afstand van maximaal 80 kilometer.

Kunststof vloer uit een stuk

Een duurzame en nagenoeg slipvrije bedrijfsautovloer is de Turbo Liner van KCN Automotive uit Zevenhuizen-Moerkapelle.

Nissan e-NV200 komt verder
Nissan e-NV200

Tijdens de Bestelauto Expo in Houten heeft Nissan een verbeterde uitvoering van de elektrische e-NV200 gepresenteerd. 

UPS bouwt 1500 voertuigen om naar elektrisch
ups elektrsich

Koeriersbedrijf UPS behoort met een wagenpark van 108.000 voertuigen tot de grootste fleetowners ter wereld. Naast de al aanwezige 770 elektrische voertuigen, krijgen 1500 bestaande voertuigen in de regio New York nu een elektrische aandrijflijn.

VIDEO: Review Bestelauto Expo 2017
CAAZ8788

Hier vindt u het video-verslag van de 1ste editie van Bestelauto Expo in Expo Houten, een 2 daags vakevenement gericht op het totale bestelauto-segement.

Bijna helft van bedrijven zweert bij één merk bestelauto

Zo’n 49 procent van de fleetowners heeft wat hun bestelauto’s betreft één merk in het portfolio. Bij grotere bedrijven met meer dan 50 bestelauto’s neemt die merkentrouw af tot 37 procent. Volkswagen is favoriet; zowel bij klein als groot.

Bestelauto Expo blijkt échte verkoopbeurs

De eerste editie van de Bestelauto EXPO op 4 en 5 oktober heeft menig exposant geen windeieren gelegd. Zo moest Nefkens Peugeot de hulp van extra accountmanagers inroepen om de stroom van orders op de actie ‘3 halen, 2 betalen’ op te vangen.

10034